Claudia Kingma

Mijn naam is Claudia Kingma,

Ik ben geboren op 11 maart 1974 in Zaandam en woon momenteel in IJmuiden samen met mijn vriend Jerry en onze dochter Djen-Lynn van 7.

Mijn passie voor theater is begonnen op de PABO waar ik de specialisatie drama heb gekozen. Eerst heb ik een aantal jaren zelf verschillende rollen gespeeld bij meerdere toneel verenigingen. Een professionele regisseur heeft mij destijds geprikkeld om theatertechnieken op de Amsterdamse School voor de Kunsten te gaan volgen.

In 2007 heb ik samen met mijn vriend Stichting Veeking Theater-producties opgezet. Bij Veeking doen we van alles; avondvullende producties, eenakters, organiseren van verschillende festivals en sinds kort beheren we een eigen theaterruimte. Nu 8 jaar later wil ik ook graag leren van andere toneelverenigingen. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het bij anderen werkt. Door mijn onderwijskundige achtergrond zit het in mijn bloed om datgene wat ik weet over te mogen brengen op anderen. Als regisseur houd ik van drama stukken met humor. Ik vind het een uitdaging om zo natuurlijk mogelijk spel aan te leren en het niveau van de spelers op te waarderen door bijvoorbeeld de theater technieken aan te leren. 

Bij Oek zie ik kans om te leren hoe een productie in een dorpstheater verloopt. Bij de kennismaking kwam ik in een warmbad terecht en heb dan ook heel veel zin om de rest van de spelers te mogen ontmoeten en met jullie te mogen werken.