Gery de Boer

Informatie over de spelers, door de spelers zelf geschreven:

Gery de Boer-Blaauboer (lid sinds1986) 

Ik ben Gery de Boer-Blaauboer, geboren in St. Maartensbrug en woon sinds 1984 in Schagerbrug. Ik ben getrouwd met Gerard en ik ben de trotse moeder van Tim en Daan. Ik werk parttime op basisschool 't Zwanenest, hier in het dorp.

Als kind hield ik al erg van verkleden en daardoor in de huid van een ander te kruipen, dus het toneelspel is altijd in aanleg aanwezig geweest.

Er werd pas een beroep op gedaan op de Pedagogisch Academie in Den Helder, waar ik meteen de hoofdrol kreeg in een kindermusical. Ook speelde ik nog een keer mee in een kermiséénakter "Pa wordt uitgehuwelijkt". Ik ging al vaak in naburige dorpen kijken naar een voorstelling. Toen ik een paar jaar in Schagerbrug woonde, werd ik door Sjoerd van Zanten gevraagd of ik niet lid wilde worden van OEK. Het 40 jarig jubileum van de vereniging moest gevierd worden, maar er waren bijna geen spelers meer. Het zag er slecht uit. OEK had een oppepper nodig en daarom werden potentiële klanten benaderd. Ook werden oud-leden gevraagd mee te spelen. En zo speelde ik mijn eerste rol als schoonmoeder Eefje (een bekakte dame) in 'Een bruiloftsfeest'. Een bijzondere ervaring met een grote club mensen, die soms van ver kwamen, waardoor de repetities op vrijdag- en op zondagavond plaatsvonden. Tevens speelden we op een groot draaiplateau (de bruidstaart) midden in de zaal, terwijl een deel van het publiek op het toneel zat.

Sinds die tijd ben ik besmet met het toneelvirus en ik ben nog niet aan antibiotica toe. Ik ga altijd met veel plezier naar de repetitieavonden. Het is altijd gezellig en er wordt veel gelachen. Iedereen straalt veel speelplezier uit en dat zie je terug in de uitvoeringen.

Mijn leukste rol was Lenya, de vrouw van de dokter Zubritsky in "Dwazen" van Neil Simon. Een  inderdaad "dwaze" en grappige rol. En mijn mooiste rol was die van Moeder Eliza, een egoistisch wijf die een illegaal weeshuis bestiert in "Mooi Lientje".