Nicolette Dukker

Informatie over de spelers, door de spelers zelf geschreven:

Nicolette Dukker

Mijn naam is Nicolette Dukker en ik ben sinds 2001 lid van Ons Eigen Kring. Ik ben souffleuse en assistent regisseuse. Ik vind dit erg leuk om te doen omdat je in deze "rol" zo intensief bij het stuk betrokken bent. Er wordt mij wel gevraagd of ik dan ook in zo'n hokje zit en of ik alle teksten uit mijn hoofd ken. Op beide vragen is het antwoord "nee". Ik zit gewoon vooraan in de zaal, dichtbij het podium en ik lees alle teksten mee zodat ik in kan grijpen als iemand zijn tekst kwijt is. Dit is gelukkig meestal niet nodig omdat we zulke tekst vaste spelers hebben.

Ik heb twee keer meegespeeld. De eerste keer als Velma, een actrice. Dit was in de komische thriller "Wees maar niet bang in het donker". De tweede keer in “Een keurige familie”, een komisch toneelspel met zang, als mooie Molly, een prostituee

Elk seizoen overweeg ik weer wat ik zal doen; spelen of souffleren. Voorlopig houd ik het bij het laatste.

In het dagelijkse leven werk ik als logopedist bij ’s Heeren Loo op Noorderhaven, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn kennis en ervaring als logopedist kan ik ook bij het toneel goed kwijt.