Het Dorp

Flyer:

Film Schager TV:

Uitvoeringsdata: 6, 8, 9, 12, 15 en 16 maart om 20.00 uur.

Een musical over hoe ruilverkaveling ons land veranderde.

Het verhaal over de grootste landschapsverandering van de 20e eeuw en de strijd om het land. 

De volwassen groep van OEK is alweer enige tijd aan het repeteren. Dit seizoen zijn we weer gestart met een nieuwe regisseur: Lars van der Brugge. En daarnaast hebben we twee nieuwe spelers die dit jaar met ons mee spelen: Arno Klaver en Rob Bijhouwer. We hebben dit jaar weer gekozen voor een stuk met zang. Onze regisseur Lars heeft het stuk zelf geschreven. 

Korte inhoud
Na 1945 veranderde ons landschap enorm. Kleine eilandjes waarop boeren hun akkers hadden, moesten plaats maken voor grote percelen landbouwgrond en een uitgebreid wegennet. Het was een verandering waarbij de emoties hoog opliepen. In 'Het Dorp' krijgen we te maken met vier families die het meeste grond bezitten ten tijde van de verkaveling van 1965. 

Tuinder Rinus Dekker is fel tegenstander van de verkaveling. Zijn zoon Jan moet het boerenbedrijf van hem overnemen, maar die heeft daar geen zin in. Dochter Marie wordt verliefd op Lucas, de zoon van de harde zakenman Frits Breeker.

Rinus zijn vriend, Jaap Pronk, runt al dertig jaar het bedrijf van zijn vader, maar wil er vanaf. Jaap ziet in de verkaveling juist het moment om zijn bedrijf te verkopen. 

Tuinder Bert Koehoorn trouwde ooit met zijn Gré, omdat die zwanger was van een ander. Bertus hoopte met zijn daad de liefde van Gré te winnen. Het bracht hen echter niet dichter bij elkaar waardoor Rinus aan de drank raakte. 

Zakenman Frits Breeker bezit veel grond. Hij hoopt met de verkaveling de grond duur te verkopen en zelfs belangen te krijgen in een aan te leggen tankstation langs de geplande Rijksweg 24. 

Als Bertus op mysterieuze wijze overlijdt wil Rinus zijn land kopen, maar zakenman Frits Breeker is hem te slim af. De frustraties van Rinus over de strijd met zijn zoon Jan, de plannen van zijn vriend Jaap, het verloren land van Bertus en de liefde tussen zijn dochter Marie en Lucas Breeker laten uiteindelijk de gemoederen hoog oplopen. 

foto's uitvoering:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >