Wat speelt OEK in 2011?

Er is weer een stuk uitgekozen voor het toneelseizoen 2010-2011. We zullen in maart 2011 het stuk 'Roddels en fijne vijgen' opvoeren in het Wapen van Zijpe. Het stuk is geschreven door Carlo Coldoni en vertaald door Dolf Verspoor.

Korte inhoud:

Checchina, een jonge dame op huwbare leeftijd, heeft een verhouding met Beppo, een jonge man uit Venetien en beiden willen heel graag trouwen maar…. er komen diverse kinken in de kabels. Zo wordt het suikeroompje. Pantalone, ervan beticht een zuinige krent te zijn en doen de roddels de ronde dat Checchina een bastaard of ondergeschoven kind is van Tonica, een ex madam van het huis van plezier.

Maar van wie is zij de dochter dan wel??????

Deze lasterlijke praat wordt in stand gehouden – en verder opgeblazen – door de herbergierster Cate, het voddenvrouwtje Sgualda en het naaistertje Anzoiletta. Ook de twee vrijgezelle zussen Beatrice en Eleonora gooien nog enige kooltjes op het vuur. De koopman Lelio/Suleiman (vader van Checchina) hoort dit alles aan en besluit samen met zijn knecht Arlecchino/Musa in dit verhaal mee te gaan. De verhalen gaan zover dat Musa (een vijgen verkoper) ervan wordt beticht de vader te zijn van Checchina.

Echter zoals in elk goed verhaal komt alles toch nog goed!