Eline Sneekes

Informatie over de spelers, door de spelers zelf geschreven:

Eline Sneekes (lid sinds 2004)

Mijn naam is Eline Sneekes en ik ben geboren op 30 juli 1985 in Schagerbrug, waar ik nu nog steeds woon. Ik woon samen met Richard en onze drie geweldige kinderen: een zoon Dez (2012), dochter Kee (2014) en zoon Mex (2017). Ik ben in juni 2006 afgestudeerd aan de Pabo en ben nu dus lerares. Ik werk op OBS de Triangel in Wieringerwerf. 

Ik ben sinds 2004/ 2005 lid van OEK. Maar ik heb al twee keer eerder meegedaan. Op 11-jarige leeftijd heb ik meegespeeld in het jubileumstuk 'Een ster in de spiegel'. Hierin had ik een kleine rol als Chineesje. Een jaar later heb ik meegespeeld in 'Oranje Hein'. Ik vond het altijd erg leuk om te doen en kwam ook vaak naar mijn moeder (Lida Sneekes) kijken. In 2004 heb ik besloten om lid te worden. Het eerste stuk dat ik toen speelde was 'Mooi Lientje'. Hierin speelde ik nicht Agatha. De rol van tweeling in het stuk 'kaviaar speciaal' vond ik ook erg leuk om te spelen. Ik was het tweelingzusje van Iris van Wel en wij moesten alle tekst die we hadden tegelijkertijd zeggen. In het begin was dit erg lastig, maar hoe vaker we oefenden hoe makkerlijker het ging. Mijn mooiste rol is die van Anne Frank in het stuk Anne. Een heel bekend stuk, fantastisch om te mogen spelen. Dit is ook meteen mijn mooiste stuk die we gespeeld hebben. Zoveel geweldige reacties die we hebben gekregen en heel mooi om te zien hoe je het publiek met je spel kan ontroeren. 

Het is leuk om te zien hoe het stuk tot stand komt. Vooral als het decor wordt gebouwd, krijg je er al echt een voorstelling van.

Wat ik verder erg leuk vind aan toneelspelen, is de gezelligheid. Het is er altijd erg gezellig en ik ga nooit met tegenzin naar de oefenavonden. Samen werken we naar de voorstellingen toe en tijdens de voorstellingen geven we alles wat we kunnen. En het geeft een heerlijk, goed gevoel als er weer een voorstelling geweldig is gegaan. Ik ben van plan om nog vele jaren bij de club te blijven spelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >