Huub Tiebie

Lid sinds 1991

In 1991 ben ik in Schagerbrug komen wonen. Sjoerd van Zanten kwam tijdens de nieuwbouw van onze woning even langs. Hij zei: als nieuwe inwoner van Schagerbrug ga je of bij de brandweer of bij het toneel. Ik heb voor het laatste gekozen en heb daar zeker geen spijt van. Zeker omdat ik de familie traditie wil voort zetten. Mijn opa en vader speelde ook toneel. Mijn enige ervaring met toneel was toen dat ik in de vijfde klas van de lagere school de hoofdrol had gespeeld in het toneelstuk de "Buskerblazer" en in 1988, met collega's van de ABN AMRO Bank, het toneelstuk "Een beeld van een man". Daar speelde ik de ober. Dit stuk werd gespeeld in het "Gulden Vlies" in Alkmaar. (Oude theater)

Inmiddels heb ik al veel stukken mogen meespelen (zie hiernaast). Hoewel het ieder jaar weer erg gezellige is zijn mij een aantal rollen speciaal bijgebleven. Dat was de rol van Faigen in "Oliver Twist". In deze rol was ik de baas over de kinderen. En juiste het spelen met deze kinderen was een groot succes. De rol van kater in "De Wijze Kater". Een enorme grote rol met zeer veel speciale tekst en spelen als een kat. In het stuk "De Verrassing van Otto Steenkist" heb ik enorm veel lol gehad als Koos Staander. Ik was lijkendrager en mijn directe tegenspelers waren Stef Sneekes (Sjaak de Leger) en Anouk Ooteman (Jans). De scene waar wij de lijkenkist naar binnen moesten brengen was erg hilarisch. Hier kan ik de rol Otto Frank in 2014 aan toevoegen. Het stuk "Anne" was een uitdaging voor onze vereniging. In deze rol moest ik voor het eerst iemand moduleren. Wanneer je dan het slotlied mag zingen en het blijft muisstil in de zaal is dat extra genieten.

Het leukste van toneelspelen is wanneer je een goede voorstelling hebt gedaan je na de voorstelling  zoals wij zeggen: roem mag gaan oogsten.

In 1992 ben ik in het bestuur gegaan als secretaris. In 2013 heb ik de voorzitters functie overgenomen van Paul Dekker. Die het na 21 jaar genoeg vond. In deze rol ligt mijn uitdaging om de samenwerking tussen OEK en OEK Jeugd zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een speciale uitdaging is om de website up to date te houden en nog meer informatie van vroeger te plaatsen. Ook ben ik met een aantal spelers begonnen met het schrijven van een toneelstuk. Dat is een hele uitdaging maar wie weet gaan we het stuk ooit spelen bij OEK.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Die weten inmiddels ook heel goed wat het betekent wanneer een gezinslid het toneelvirus heeft te pakken. Want het kost nu eenmaal veel tijd maar daar krijg je veel lol en gezelligheid voor terug.  Max en Esmée hebben een paar mooie stukken meegespeeld met OEK Jeugd. De familietraditie wordt hier wederom voortgezet.

Ik verwacht zelf nog vele jaren te spelen en ben er trots op hoe de vereniging zich prima ontwikkelt. Elk jaar vraag je, je weer af: kan het nu nog beter?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >