John de Nijs

Ik ben John de Nijs en ben geboren en getogen in Schagerbrug. In 1991 ben ik (alweer hij) gevraagd door Sjoerd van Zanten om mee te helpen bij het bouwen van het decor. Het leuke van het maken van een decor is dat het elk jaar weer een nieuwe uitdaging is. Vraag 1 is wat moeten wij bouwen? Vraag 2 wat mag het kosten? Ik heb al veel decors gebouwd en als je mij vraagt welk decor was het mooist? Dan moet ik eerlijk bekennen dat ik ze allemaal prachtig vond. De uitdaging is om met zo weinig mogelijk middelen en beperkte kosten alles te maken. De sponsoren zijn hierbij een grote steun. (zie ook op deze site) Maar we proberen ieder jaar de lat weer iets hoger te leggen. 

Waarom ik al zo lang bij toneel ben is door de hechte en gezellig band met elkaar. En je hebt enorm veel lol met elkaar. Een leuk verhaal herinner ik mij toen Paul Dekker een zaag nodig had om een stuk ijzer door te zagen. Toen kwam Huub met een houtzaag. Paul maar aangeven hoe stom Huub was maar die had Paul te pakken want hij stond met een ijzerzaagje achter hem. 

Al kost het 18 dagen per jaar wil ik het nog jaren blijven doen. Ik geniet ervan dat mijn zoon Damon het decorvirus ook al te pakken heeft. Hoewel hij speelt ook al bij het jeugdtoneel. 

Hoewel ik achter de schermen druk bezig ben geniet ik van alle uitvoeringen. Daar ben ik altijd bij voor het geval er tijdens het spelen iets kapot gaat. Ik hoop dat u dit jaar ook weer geniet van het decor.