Stef Sneekes

(lid sinds 2006)

Mijn naam is Stef Sneekes en ben geboren op 28-8-1982 in Schagerbrug. Ik ben werkzaam op ons eigen bedrijf; de firma Sneekes uit Schagerbrug.

Ik ben sinds 2006 lid van toneelvereniging OEK, maar dat is niet geheel vrijwillig gegaan. De secretaris (Huub Tiebie) heeft mij met de uitvoering van 2005 geheel dronken gevoerd en mij een contract laten tekenen zodat ik er niet meer onderuit kon komen om lid te worden. Maar na de eerste oefenmaand was ik ook besmet geraakt met het toneel virus en heb ik er totaal geen spijt van dat ik het contract getekend heb.

Het eerste stuk waar ik in speelde was "Bajesbonje" een heel komische stuk waar ik de rol van Maurice speelde. Het jaar daarop  speelde ik de rol van Samuel in het stuk "De piratendames van kapitein Bree". Weer een hele andere rol maar wel een uitdaging om te doen, want ik mocht namelijk een vrouw spelen!

Naast toneel spelen help ik ook nog mee met het bouwen van het decor, dat is erg leuk om te doen want zo zie je het stuk aan alle kanten groeien.

Vanaf 2014 ben ik lichtman. Helaas heb ik onvoldoende tijd om te spelen.

Ik zie OEK als een hechte groep die veel lol met elkaar heeft en hoop er nog lang van te mogen genieten.