De Italiaanse meesterhand

Regie: Joke Westra

Genre: Komische thriller

Auteur: Norman Robbin

Bezetting: 4 heren, 6 dames

Locatie: de bibliotheek van het naargeestige landhuis van de familie Tomb

Uitvoeringsdata: zaterdag 19 maart en zondagmiddag en zondagavond 20 maart

Debutant: Eric van der Ploeg

 

Korte inhoud:
In "De Meesterhand" draait alles om het testament van de overleden Septimus en zijn excentrieke, lugubere familie. De stoelen staan klaar in de huisbibliotheek van een naargeestig oud Engels landhuis. Zijn vijf ongetrouwde kinderen, die al jaren volkomen geisoleerd van de buitenwereld leven, hebben zich verzameld om het testament aan te horen. Tot afgrijzen van de familie is het leeuwendeel van Septimus' vermogen nagelaten aan zijn favoriete onbekende schrijfster.

De opeenstapeling van lijken om zoveel mogelijk erfgenamen uit te schakelen is het gevolg. En verdacht zijn ze werkelijk allemaal, de leden van deze bijzondere familie: dochter Dora, de geflipte gifmengster, die al ettelijke "ongelukken" begaan heeft. Emily, haar cynische zus, niet te beroerd om een ieder die haar in de weg loopt op te ruimen. Oudste zoon Lucien, in zijn eigen ogen een genie, met zijn scheikundige experimenten een veroorzaker van vele catastrofes. Zelfs Monica, de jongste dochter en mannenverslindste, bekokstooft misschien wel meer in haar mooie hoofdje dan je op het eerste gezicht zou denken. Buiten verdenking staat zoon Marcus, die denkt dat hij Julius Caesar is.
Dan zijn er nog de buitenstaanders: de keurige huisadvocaat, de plichtsgetrouwe verpleegster en de ‘trouwe' huishoudster Agatha. Volgens haar is Septimus helemaal niet dood . Perry, de compagnon van de vermeende schrijfster, kan er geen wijs meer uit worden. Voor de gestoorde familie is hij zelfs verdachte nummer één! En het wordt helemaal spannend als je bedenkt dat er zich misschien wel meerdere moordenaars in huis bevinden!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >