Dwazen

Regie: Christien ten Veen

Genre: Komische fabel

Lokatie: Het dorpsplein van Kulyenchikov, de spreekkamer en de woonkamer van dokter Zubritsky

Uitvoeringsdata: vrijdag 14 maart, zaterdag 15 maart, vrijdag 21 maart, zaterdag 22 maart

Korte inhoud:
De hoofdpersoon, Leon Tolchinsky, treedt tijdens het spel regelmatig op als verteller en deelt zijn gedachten met het publiek.

Het verhaal speelt zich af rond 1890 in het plaatsje Kulyenchikov in de Oekraine. Tweehonderd jaar geleden werd er over iedereen in dit dorpje een vloek uitgesproken door Vladimir Yousekevitch. Reden: zijn ongeletterde zoon Casmir was verliefd op Sophia, de dochter van dokter Zubritsky. De dokter verbood echter zijn dochter nog langer om te gaan met Casmir en  huwelijkte haar uit aan een jonge student. Dan pleegt Casmir zelfmoord.

De vloek betekent, dat iedereen sindsdien het verstand heeft verloren. De gesprekken tussen de dorpsbewoners zijn volslagen onlogisch.

Dan...op een dag verschijnt er een jonge onderwijzer in het dorp, Leon Tolchinsky. Hij zal Sofia, de dochter van dokter Zubritsky, les gaan geven. Dat dit een onmogelijke opgave is, blijkt al snel, maar ....hij wordt verliefd op Sophia. Zal hij is staat zijn zich te handhaven en misschien wel de vloek te verbreken? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >