Wees maar niet bang in het donker

Regie: Christien ten Veen

Genre: een thriller in twee bedrijven met een standaard thema, de verderling van de erfenis, met wel een zeer bijzondere ontknopping

Locatie: de woonkamer van The Shadows, een oud vervallen huis ergens in Engeland

Uitvoeringsdata: 12,13,19 en 20 maart 2004. (bezoekersaantal 510)

Debutanten: Lidia Pronk, Nicolette Dukker

Korte inhoud:
De geschifte toneelschrijver Sebastian Sly woont in een oud vervallen huis met de naam "The Shadows". We maken kennis met de rest van de bewoners: de moordlustige Creeper, een oude actrice Velma Cringe, bekend om haar huiveringwekkende manier van gillen, de muizige secretaresse Miranda Winkler, een butler met de naam Skull en een huishoudster met de naam Bones. Sly zijn aartsvijand is de slimme, maar valse toneelcritica Sylvia Frye. Ze heeft een hekel aan thrillers op het toneel en heeft Sebastian gedwongen zich terug te trekken. Als wraak heeft Sebastian haar bij hem thuis uitgenodigd. Hij is zogenaamd overleden en zijn erfenis moet verdeeld worden. Alle soorten attributen voor het maken van thrillers zijn uitgestald, om haar te overtuigen dat ze het mis heeft wat zijn werk betreft.

 Alle familieleden worden door een advocaat uitgenodigd bij de verdeling van de erfenis aanwezig te zijn. Neef Zip en nicht Lilac, die elkaar nog nooit ontmoet hebben, gaan een groot deel van de erfenis opstrijken en wat kleinere legaten zijn voor het personeel.

Dit onder voorwaarde dat ze 24 uur in het griezelige huis moeten verblijven en geen tekenen van labiliteit mogen vertonen. Ja... en dan gebeuren er hele vreemde dingen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >