Bajesbonje

Regie: Christien ten Veen

Genre: Klucht / Blijspel in drie bedrijven

Uitvoerdata:  17, 18, 22, 24 en 25 maart 2006 (Bezoekersaantal 700)

Debutanten:
André Groot en Stef Sneekes

Korte inhoud:
Het toneelstuk "Bajesbonje" is geschreven door Mart F.E.J. Moors en de regie was in handen Christien van Veen. Dit was het derde toneelstuk onder regie van Christien. Het verhaal speelt in een gevangenis. De bezetting bestond uit 14 spelers.
Dit jaar verwelkomen wij twee nieuwe spelers André Groot en Stef Sneekes. Jerry  Sneekes sluit zich aan bij de decorploeg.

Verhaal "Bajesbonje"
Vier mensen die elkaar niet kennen, worden gearresteerd op verdenking van een terroristische aanslag in een winkelcentrum. Uiteenlopend als hun karakters zijn, moeten zij het toch met elkaar "rooien" in één gevangeniscel. In afwachting van hun proces maken ze kennis met een tirannieke directrice, een louche advocaat en drie maffe cipiers. Ondertussen zitten de partners van sommige gevangenen niet stil. De één probeert haar partner via waanzinnige trucs te bevrijden en de ander stelt alles op alles om haar geplande trouwdag toch door te laten gaan! De chaos wordt compleet wanneer een inspecteur van de overheid de gevangenis komt controleren. Tot overmaat van ramp wordt er een levensgevaarlijke patiënt  uit een gevangenis voor psychotische gedetineerden overgeplaatst naar hun gevangenis. Personeel en verdachten hebben er hun handen meer dan vol aan.  

De uitvoering
Het was een groot succes. Alle avonden uitverkocht en veel humor die goed werd opgepakt door het publiek. Een prachtig decor waarbij de firma Sneekes een echte gevangeniscel hadden vervaardigd. Als speler is het altijd mooi om te zien hoe de spanning bij bepaalde mensen is voor de voorstelling. De één zit rustig in zijn boekje te kijken en de ander loop onrustig heen en weer. Maar als het dan éénmaal zover is dan geeft het een heerlijk gevoel als het stuk aanslaat. In dit stuk oed werd opgepakt door het publiek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >