Piratendames van kapitein Bree

Regie: Christien ten Veen

Genre: een vrolijke komische musical

Locatie: aan boord van het vrachtschip van kapitein Jennings, rond 1870

Uitvoeringsdata: 16, 17, 21, 23 en 24 maart 2007 (aantal bezoekers 900)

Toneelvereniging O.E.K. viert 60 jarig jubileum
De toneelvereniging "O.E.K" (Ons Eigen Kring) viert dit jaar haar zestig jarig jubileum. Voor deze gelegenheid is er een prachtig stuk uitgekozen. "De Piraten dames van kapitein Bree". Het is een vrolijke humoristische musical over piratendames. Hier doen veel spelers aan mee. Het stuk gaat over piraten die een vrachtschip enteren. Zij verwachten goudstukken buit te maken maar helaas er zijn alléén maar rijke passagiers aan boord. De piraten eisen  goudstukken voor de gegijzelde passagiers. De Nederlands Marine wordt ingeschakeld om dit conflict op te lossen. En dat gaat er stevig aan toe. Hoe dat afloopt? Dat moet u natuurlijk komen bekijken op één van onze voorstellingen.

Het toneelspelen wordt gecombineerd met liedjes. En dat is een hele uitdaging. Zo ook voor onze decorploeg die het toneel moet omtoveren tot een vrachtschip met masten en zeilen. Daar komt heel wat deskundigheid bij kijken. Onze decorploeg, onder supervisie van John de Nijs en met medewerking van de gebroeders Stef en Jerry Sneekes, zijn we al weken lang druk bezig om er weer een prachtig geheel van te maken. 35 Pallets zijn gesloopt om het hout te gebruiken voor het maken van een echt uitziend schip. Op de foto's ziet u de mensen aan het werk. Daarbij wordt er assistentie verleend door Paul Dekker (voorzitter).

Het decor is pas echt af wanneer alles tot een prachtig geheel wordt geschilderd. En wij als vereniging hebben het geluk dat Joke Konings zich dit jaar spontaan heeft aangemeld om deze uitdaging aan te gaan. Zij schildert voor haar hobby. Maar een uitdaging als deze is nieuw voor haar. Het eindresultaat kunt u zelf komen bekijken.

Een stuk spelen met 10 spelers is heel wat anders dan met een groep van meer dan 20 spelers. Dit betekent discipline tijdens de repetitie avonden. Maar met alle lol die we hebben valt dat soms niet mee. Maar met de strakke regie van Christien ten Veen komt het ook dit jaar weer prima voor elkaar. Zij zorgt ervoor dat de avonden van half 8 tot 11 uur nuttig worden gebruikt om er weer een uitstekende voorstelling van te maken.

En dan zijn er nog drie onmisbare personen die achter de schermen volop bezig zijn met de voorbereiding. Te beginnen met Nicolette Dukker zij is al jaren onze souffleuse en regie assistente. Voor de zangbegeleiding genieten wij elke week van Jacqueline Leek. En wat zijn spelers zonder bijbehorende kleding? Inderdaad niets. De kleding wordt gemaakt door Tonny Ligthart.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >