Stichting 'Ons Eigen Kroeg'

OEK runt het café in Schagerbrug

De nieuwe naam wordt 'Ons Eigen Kroeg!'

In 2015 ging de uitbater van het café failliet. Om ervoor te zorgen dat toneelvereniging OEK niet op straat kwam te staan is ervoor gekozen om de kroeg zelf te gaan exploiteren. Met veel vrijwilligers hebben we het café schoongemaakt en opgeknapt en is de naam 'Het Wapen van Zijpe' omgedoopt in 'Ons Eigen Kroeg (OEK)' leuk gevonden toch?

Mocht u gebruik willen maken van de kroeg of als vrijwilliger helpen kunt u mailen naar voorzitter@onseigenkroeg.nl of contact opnemen met:

  • Huub Tiebie telefoon 06-51458288
  • Wil Linting telefoon 06-30692749 (na 17.00 uur)

Veel gebeurd

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo is er veel inventaris vervangen en is het café opgeknapt. Met als hoogtepunten het nieuwe plafond in de zaal en de nieuwe toiletten in het voorcafé. De functionaliteit en de sfeer is enorm toegenomen.

Het is een stichting

In 2019 is de stichting 'Ons Eigen Kroeg' opgericht. Deze stichting is nu volledig zelfstandig en verantwoordelijk voor het behoud van het dorspcafé. Het is mooi dat steeds meer bezoekers naar het café komen en mensen hun feest willen vieren in dit typische dorpscafé. Daar zijn we zo blij mee! Mooi dat zoveel vrijwilligers hieraan meewerken.

Dorpscafé belangrijk voor Schagerbrug

Een dorpscafé is van belang voor jong en oud. Het sociale karakter zorgt voor gezelligheid en dat mensen actief blijven in het dorp. Het is een hele uitdaging om het financieeel goed te regelen. Daarom organiseren we veel in samenwerking met de evenementencommissie. We hebben al veel activiteiten op de jaarkalender staan. Denk aan:

  • De biljartweek, kermis, klaverjasdrive's, keezavonden, beer pong, bijeenkomst voor ouderen (zonnebloem)  etc
  • 14 voorstellingen door OEK kids, OEK jong en OEK Volwassenen

Bekende Nederlanders

Om meer dorpsgenoten kennis te laten maken met Ons Eigen Kroeg hebben we al een aantal bekende Nederlanders mogen ontvangen. Dit zijn:

  • Peter Faber
  • Saskia & Serge
  • Karin Bloemen
  • Imca Marina 

Feestje geven?

Inmiddels maken dorpsgenoten ook weer gebruik van het café om hun feest te vieren. Een aantrekkelijke prijs, de leuke locatie, de gunfactor en het gemak zijn de ingrediënten van dit succes.

Bankrekening: NL 19 RABO 0340590866

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >