Jolien Noorman regisseert OEK Jong!

Jong geleerd, jong gedaan!

Hoi even voorstellen!

Ik ben Jolien Noorman, 19 jaar, en kom uit Schagerbrug. Ik speel al sinds 2015 met veel plezier bij toneelvereniging OEK. Maar dit jaar heb ik een iets andere taak. Ik doe namelijk de regie bij de middelste toneelgroep 'Oek Jong'. Dit is de speelgroep in de leeftijd van 14-17 jaar oud. Dit ligt heel dicht bij mijn eigen leeftijd en dat vind ik super gezellig. Omdat ik tot kort geleden zelf op het podium stond en die leeftijd had weet ik goed wat er wel en niet prettig is voor de spelers. Als regisseur houd ik daar zo veel mogelijk rekening mee en verwerk dat in het stuk. Enkele voorbeelden:

  • Bijzonder decor: tijdens de eerste repetitie hebben we gelijk besloten om in een bijzonder decor te spelen. Dit decor wordt gebouwd door John de Nijs en onze speler Sjors Broersen. Hoe leuk is dat!
  • Script: de jeugdcommissie heeft ervoor gezorgd dat we gelijk de eerste repetitie het script hadden. Dat wordt als heel prettig ervaren door de spelers. 

Regisseren 'een vak apart!'

Toch is regisseren ook lastig hoor. Als speler zie je nog niet eens de helft van wat de regisseurs allemaal moet regelen en doen. Ik had dus ook geen idee wat ik kon verwachten en had een hele andere inschatting. Gelukkig heb ik heel veel hulp en ondersteuning van de goede jeugdcommissie, de decorbouwers en Robin Jong die het licht en geluid regelt. Zij besteden veel tijd aan ons. Leonie Rokebrand heeft eerder bij OEK geregisseerd en coached mij dit jaar. In het toneelstuk wordt ook gezongen. Helaas heb ik zelf geen zangtalent. Gelukkig heb ik Denise Kraakman bereid gevonden alle zang en dans te doen! Zij heeft bekende nummers herschreven naar passende nummers voor dit stuk.

Ik ben blij met deze spelersgroep!

Wat is een regisseur zonder spelersgroep? Ze doen het erg goed hoor! Om in zo een korte repetitietijd een heel toneelstuk neerzetten is echt heel knap. En met wat hobbels in de weg zorgt dat voor stress, zowel bij hun als bij mij hahaha, maar het komt altijd weer goed. Bij OEk komt altijd alles op zijn pootjes terecht! (Dat ga ik afkloppen). Ik ben enorm trots op ze!

Komt u ook kijken?

De voorstellingen zijn 4, 5, 10 en 11 februari. Komen jullie bij ons kijken?! Voor meer informatie over het stuk klik op onderstaande foto!

Leuk als u komt kijken. Tot dan!

Groetjes Jolien