Over OEK

Een goed uitgeruste toneelvereniging, waar het gezellig toeven is

Toneelverening Ons Eigen Kring (OEK) is een bloeiende amateurtoneelvereniging in Schagerbrug, zoals in de meeste kleine gemeenschappen bloeit het verenigingsleven en is de saamhorigheid de drijfveer. Dat geldt zeker voor onze toneelvereniging. Of het nu gaat om het instuderen van een rol, het bouwen van het decor of het naaien van de kleding, als er maar een stukje van de puzzel ontbreekt, kan de voorstelling niet doorgaan. 

OEK zorgt voor cultureel vermaak en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van cast, crew en bezoekers. Ieder jaar zetten minimaal drie spelersgroepen onder leiding van een professioneel team toneel en musicalproducties op de planken van dorpstheater Ons Eigen Kroeg in Schagerbrug. Dankzij een diversiteit aan voorstellingen en het aanraken van belangrijke thema’s in het leven prikkelt OEK de bezoekers iedere keer weer.

4 voorzitters: Sjoerd van Zanten, Joop van der Molen, Paul Dekker en Huub Tiebie (huidig)

Passie

OEK bestaat uit een enthousiaste groep mensen met een passie voor podiumkunsten. Wij beschikken over een heel kundige decor- en lichtploeg, goede begeleiding bij de muziek en liedjes, iemand die elk jaar de kleding optimaal verzorgt, een souffleuse, een logopediste en een geweldig grime team. Natuurlijk helpen alle spelers mee waar dat nodig is. Er komt heel wat bij kijken voor de productie op de planken kan.

Speelplezier

Rond september begint de cast te repeteren. De kleding, decor, licht en geluid voegt zich er later bij. Hierdoor ontstaat gedurende het proces een hechte binding met de hele cast en crew. Speelplezier en ontwikkeling staan hoog bij ons in het vaandel. Dit maakt het werken aan een voorstelling een mooie en inspirerende bezigheid.

Toekomst

Aanvulling van nieuwe jonge spelers om de kwaliteit van de voorstellingen ook in de toekomst te kunnen waarborgen is noodzakelijk. OEK heeft twee jeugd groepen in de leeftijd van 8 tot 22 jaar.

OEK JONG en KIDS

OEK Jong (15-22 jaar) en OEK Kids (10-14 jaar) vormen de twee jeugdgroepen van de toneelvereniging. Ieder jaar zetten zij met meer dan 40 jeugdleden twee musical of toneel producties neer. Misschien wel zingen, dansen en/of tekst uit je hoofd kennen om vervolgens de changementen op het decor nog even te veranderen. Dit vergt concentratie en een sterke groepsdynamiek. Klik hier voor de Huisregels-Oek-jeugd van Oek kids en Oek Jong.

AVG

In Nederland is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze verordening is ook van toepassing op verenigingen. Dat betekent dat toneelvereniging OEK zonder toestemming geen gegevens meer van leden openbaar mag maken. Lees hier meer over AVG

Ontwikkelen

Jonge spelers die zich kunnen ontwikkelen zijn van belang voor het voortbestaan van onze vereniging. De populariteit van toneel en musical in een dorpskern als Schagerbrug is groot. Er melden zich regelmatig nieuwe spelers aan. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn worden er ook theaterlessen gegeven. Hierdoor kunnen jonge spelers vanaf 9 jaar zich alvast kunnen voorbereiden op de grotere voorstellingen van de jeugd.

Opgeven kan via secretaris@oek.nl. Vermeld je naam, adres, geboortedatum en e-mailadres. Wanneer het gaat starten wordt later bekend gemaakt. Deelname aan de theaterlessen houdt niet automatisch in dat je lid wordt van OEK. Op dit moment zijn de groepen vol. Wil je lid worden, dan moet je dat even aangeven. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Zodra je aan de beurt bent, nemen wij contact met je op.

Wij zijn blij met onze trouwe donateurs en sponsoren. Zij maken het mogelijk dat wij kunnen investeren. U leest het: een goed uitgeruste (toneel)vereniging, waar het gezellig toeven is.