Geweldige voorstelling van OEK Jong

Top prestatie

Schagerbrug – Toneel in het dorp aan de Grote Sloot speelt al vele decennia lang een belangrijke rol. De toneelclub “Ons Eigen Kring” floreert thans als nooit te voren. Met maar liefst drie speelgroepen staan er vijftien voorstellingen in dit seizoen gepland. Daarvan heeft de OEK-jong-groep het afgelopen weekend twee voorstellingen zeer succesvol gespeeld. Onder regie van de uit Grootebroek afkomstige Dave Moses, die tevens de auteur is van het gespeelde stuk  “de Johnny’s”, werd er een puik verhaal op de planken gezet.

In het stuk draait het allemaal om de familie Johnny. Zij passen niet in het chique straatbeeld van de woonwijk Sterrendael. De komst van het echtpaar Marijke en Jean-Paul lijkt aanvankelijk een welkome aanvulling in de wijk. Een bankoverval is de aanleiding van veel onrust. Wie zijn de dieven en wat heeft dat voor gevolgen voor het woongenot in de wijk?

De regisseur heeft voor het spel gebruik kunnen maken van een ruim opgezet podium met zelfs twee wat minder hoge podia aan de voorkant. Dat geeft met een prachtig beamerscherm op de achterkant een zeer speels effect. De elf tellende spelersgroep kan daar uitstekend mee uit de voeten. Naast goed toneelspel zitten er in het stuk een aantal leuke lidjes en met daarbij een aantal

goed in elkaar zittende dansjes. Met name het “tennislied” is daar een goed voorbeeld van.

De vereniging mag trots zijn op zo’n spelersgroep. De veertien tot achttienjarige crew laat zien, dat toneelspelen een prachtige hobby kan zijn en dat je daar levenservaring mee opdoet, die je in je latere leven goed van pas kan komen.