De Jong Assurantiën helpt OEK!

Dit is echt super tof!

Samen voor de Buurt, een nieuwe keuken voor OEK!

Wist u dat? 

Het platform 'Samen voor de buurt' steunt lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Samen met lokale verenigingen, stichtingen en buurtbewoners realiseren ze projecten die voor verbinding zorgen en bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt. Zo zorgen ze samen voor een fijne buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. Goed initiatief toch?
 

OEK heeft een wens 'Een nieuwe keuken!'

De Jong in Schagen gaat OEK helpen deze wens te vervullen. We zijn super blij dat we zijn uitgekozen om via het platvorm 'Samen voor de Buurt' een crowdfunding actie te starten. De inkomsten uit actie worden gebruikt voor een nieuwe keuken, Ons Eigen Keuken. Wij hebben veel voorbereidend werk gedaan om er een succes van te maken. Hierbij zijn we enorm goed geholpen door Natalie, de bankadviseur in Schagen. 

Wat is ons doel?

We gaan met elkaar de uitdaging aan om EUR 2.500,-- op halen. Als dit lukt kunnen we volgend jaar mei starten met de verbouwing. En als we meer geld ophalen? geen probleem hoor dan hebben we ruimte om ons wat meer luxe te permiteren. 

Doneert u mee?

Om het u gemakkelijk te maken is er een QR-code gemaakt. Door deze te scannen, komt u gelijk op de juiste pagina terecht. Aan de rechterkant van de pagina vindt u de donatieknoppen waar u kunt doneren in ruil voor misschien wel een leuke goodiebag. 

Doneert u mee? optie 2! klik op onderstaande smiley! 

U komt dan gelijk op de website van de RegioBank waarin deze actie is uitgewerkt en waar u eventueel kan kiezen welk bedrag u wilt doneren.

Of ga naar: www.samenvoordebuurt.nl/keukenvoordorpshartSchagerbrug

Stukje geschiedenis over OEK en de actie!

Sinds 4 september 2015 runt OEK het dorpshuis

Wat is een dorp zonder dorpshart? Een plek waar bewoners elkaar ontmoeten op het moment dat ze dat leuk vinden. Denk aan een avondje theater, theater voor kinderen, jongeren & volwassenen, biljarten, klaverjassen, muziekoptredens, vergaderingen, bijeenkomsten voor ouderen, of andere activiteit die de evenementencommissie organiseert voor alle dorpsgenoten. Dit dorpshuis heeft een belangrijke maatschappelijke functie als huiskamer van het groeiende dorp!

Vrijwilligers runnen het dorpshart in Schagerbrug

Omdat het enige café in Schagerbrug stopte, heeft Stichting OEK de exploitatie in 2015 overgenomen. Hiermee konden alle Buurtzame initiatieven door blijven gaan en bleef Schagerbrug een plek behouden waar buurtgenoten samenkomen.  

In de afgelopen jaren is in overleg met gemeente, en de hulp van veel dorpsgenoten en bedrijven, de buurtplek opgeknapt. Dit allemaal op vrijwillige basis. De focus lag in eerste instantie op veiligheid, functionaliteit en hygiëne. Inmiddels is veel oude inventaris vervangen. Dat resulteerde in een prachtig buurthuis met een grote theaterzaal.

Samen voor de buurt actie voor ‘Ons Eigen Keuken!’

Voorzitter Huub Tiebie: “Wij hebben plannen gemaakt om ‘Ons Eigen Keuken’ te verbouwen. Dit is noodzakelijk om de gebruiksvriendelijkheid voor vrijwilligers te verbeteren en alles makkelijk schoon te houden. De keuken is gedateerd en niet functioneel. Daarom zijn wij zo blij dat we in aanmerking komen voor het ‘Samen voor de Buurt’ initiatief via De Jong. Het geld dat vanuit deze actie beschikbaar komt wordt gebruikt voor de verbouwing van onze keuken. Met voldoende opbergkastjes, vaatwasser en boiler. En zodra het budget het toelaat, vervangen we vloer, elektra, verlichting en het plafond. We zijn inmiddels met deskundige partijen in gesprek hoe we deze verbouwing in juni 2023 het beste kunnen uitvoeren.“

Het dorpshart kan nog lang blijven bestaan!

Met dit project wordt er een mooie investering gedaan voor de toekomst. En zorgt ervoor dat de vrijwilligers enthousiast blijven. Het bestuur is er in elk geval van overtuigd dat ‘Ons Eigen Kroeg’ dan nog heel lang bestaansrecht als dorpshart heeft in het mooie Schagerbrug.•