Huub Tiebie draagt voorzittershamer over!

10 jaar lang met veel plezier gedaan!

Vier voorzitters, wie wordt nummer vijf? Eline Sneekes!

Zoals bij het afscheid van Paul Dekker als voorzitter de krant schreef 'toneelvereniging OEK versleet in 66 jaar slechts drie voorzitters'. Nu kunnen we zeggen 'toneelvereniging OEK versleet in 76 jaar slechts vier voorzitters'. Dat is natuurlijk best uniek. En de nieuwe voorzitter wordt Eline Sneekes. Zij was secretaris en heeft laten zien dat ze een echte OEK-er is. Met haar eigen ideëen en creativiteit heeft ze al veel betekend voor de vereniging en is daarom de gekroonde opvolgster. Het was daarom niet moeilijk om de voorzittershamer aan haar over te dragen. Na Joop van der Molen, Sjoerd van Zanten, Paul Dekker, Huub Tiebie nu de eerste vrouwelijke voorzitter. Ik blijf voorlopig als bestuurslid actief en kan wat meer taken achter de schermen uitvoeren.

Toneelvereniging OEK staat als een huis!

Toen Paul als voorzitter stopte zou ik zijn taken ad interim overnemen totdat er een opvolger was. Maar Paul had met zijn creativiteit bedacht als ik de hamer officeel overdraag is er geen weg meer terug. Maar als tijdelijke voorzitter kijk ik met veel plezier terug op deze tijd. 

We hebben drie spelersgroepen OEK Kids, OEK Jong en OEK volwassen. De groepen geven nog steeds 14 voorstellingen per jaar voor goed gevulde zalen. Geweldig toch! Totaal 45 leden en 45 vrijwilligers die helpen om de producties tot een succes te maken. En veel jonge kinderen staan al te trappelen om lid te mogen worden. Je kunt dan wel spreken over een succesvolle toneelvereniging uit de Noorkop. Dit succes is mede te danken aan de meer dan 400 trouwe donateurs en 30 bedrijven die ons sponsoren. Zij zorgen voor een belangrijke vaste bron van inkomsten. Samen met de verkoop van overige kaarten en de loterijen hebben we een gezonde clubkas. De samenwerking met het bestuur en de jeugdcommissie is de afgelopen jaren steeds meer verbeterd. Ik kan daarom rustig zeggen 'OEK staat als een huis!

Ons Eigen Kroeg, leuk gevonden toch?

In 2015 heeft toneelvereniging OEK de exploitatie van het dorpscafé overgenomen onder de naam Ons Eigen Kroeg. Een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat de huiskamer van Schagerbrug kan blijven bestaan. Dit was noodzakelijk, want geen kroeg zou het einde van onze toneelvereniging zijn geweest. Samen met John de Nijs bedachten we een plan wat er zou moeten worden verbouwd om weer meer bezoekers te ontvangen. Er is al veel verbouwd en nu zijn we bezig met een nieuwe keuken. Omdat we dit allemaal vrijwillig doen is de gunfactor toegenomen en komen steeds meer dorpsgenoten naar het café.

In 2018 is besloten om de exploitatie over te dragen aan 'Stiching Ons Eigen Kroeg'. Hiermee kon het bestuur van de toneelvereniging zich focussen op toneel en kon de Stichting op zoek naar nieuwe bestuursleden. Inmiddels bestaat het bestuur uit vijf bestuursleden en ben ik sinds de start ook hier de voorzitter. We hebben nog veel plannen en zijn ervan overtuigd dat het dorpscafé nog jaren kan blijven bestaan. Maar jaarljks worden de data van de oefenavonden en uitvoeringen van de toneelvereniging OEK als eerste in de kroegkalender gezet. Want zeg nou eerlijk OEK = OEK! 

Ik wens Eline veel succes in haar nieuwe functie en weet dat ik de zaken met een gerust hart kan loslaten. Mijn uitdagingen liggen nu voornamelijk bij het dorpscafé. Ik zie u graag in het nieuwe seizoen bij 1 van onze voorstellingen.

Met vriendelijke groeten,

Huub Tiebie

 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >