Ons Eigen Keuken wordt verbouwd!

Was wel even nodig hoor!

Ons Eigen Keuken wordt verbouwd!

Sinds 2015 exploiteren wij als vrijwilligers Ons Eigen Kroeg. De huiskamer van Schagerbrug. In de afgelopen jaren hebben we al veel projecten afgerond die het café ten goede zijn gekomen. Een aantal van die projecten zijn:

  • Nieuw plafond in de zaal
  • Nieuwe toiletten
  • Gescheiden toegang appartementen en het café
  • De bar in het voor- en midden café opgeknapt
  • Nieuwe afzuiginstallatie

Iemand zei laatst ‘Die keuken is een oud zooitje’

Na al deze mooie projecten is het nu tijd voor een nieuwe keuken. De huidige keuken is al meer dan 50 jaar oud! Of eigenlijk is het niet meer dan een werkblad met wat planken en een paar verschillende kastje met losse apparatuur. Iemand zei laatst ‘Die keuken is een oud zooitje!’. En dat klopt. De nieuwe keuken heeft veel opbergruimte, is makkelijk schoon te maken en zorgt voor nog meer werkplezier voor onze vrijwilligers.

We zijn gestart met de keuken!

Het plan is uitgewerkt in samenwerking met Bouwbedrijf Ott, Stammis Keukens & Interieur, Katuin Elektrotechniek, Ruud de Stukadoor in Schagerbrug, Installatiebedrijf Noorman, Jan Tromp (systeemplafond) en het bestuur van Ons Eigen Kroeg.

Impressie 


Hoe doen ze dat allemaal?

Dit lukt ons door de hulp van veel vrijwilligers, de gunfactor van de bewoners van het dorp, financiële ondersteuning van derden en onze eigen creativiteit. De Regiobank, de Rabobank en De Ronde Tafel uit Schagen zien het belang in van de sociale functie van een dorpscafé en hebben ons daarom financieel gesteund om dit mogelijk te maken. Daarbij organiseren we in samenwerking met de Evenementen Commissie Schagerbrug (ECS) veel activiteiten, willen mensen graag hun feest bij OEK vieren en hebben we natuurlijk een geweldige toneelvereniging die 14 voorstellingen per jaar verzorgen. We zijn blij met de biljartverenigingen die wekelijks bij ons komen biljarten. Dit zorgt voor een gezonde ‘Ons Eigen Kas’

Op 6 mei zijn we gestart met slopen!

Wat een prachtige dag. De zon scheen, de koffie stond klaar en om 8.30 uur ‘starten maar’. Er waren 7 vrijwilligers actief die deze klus even gingen klaren. Toch even vermelden: John de Nijs, Edwin Broersen  Nick Poland, Gerard de Boer, Teun van Erven (iets later 😊), Paul Dekker en mijn persoon. Ieder werd in zijn kracht gezet en binnen 1 dag was alles vakkundig gesloopt en afgevoerd naar de stort. We hadden natuurlijk gehoopt dat we nog iets kostbaars zouden vinden uit de tijd van onze voorgangers maar het bleef bij een dubbeltje. Om 16.00 uur was werkelijk de hele keuken gedemonteerd en volledig schoon opgeleverd. Tijd voor een gouden rakker! Die lieten we ons goed smaken. DeW komende weken gaan we alles weer (brand) veilig opbouwen tot een mooi eindresultaat. En op 13 juni is alles klaar en kunnen we het eerste feest alweer vieren. We hopen dat de ‘huiskamer van Schagerbug’ nog jaren kan blijven bestaan.

27 mei, wat is de status?

De afgelopen weken is er al heel veel gebeurt. Dit kunnen jullie zien op de foto's. Wij zijn zeer tevreden over de voortgang. Op 12 juni gaan we weer open. 

Wij bedanken alvast iedereen voor zijn bijdrage bij dit project en uiteraard hopen wij dat u ook keer komt kijken naar het eindresultaat.

Huub Tiebie 

Foto's van de verbouwing

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

< Vorige Volgende >